Az úúúgy történt…hogy múltkori leveszöldségből maradt két szál sárgarépa, azt akartam felhasználni. Először csak muffin formájában, aztán találtam a hűtőben egy doboz mascarponet is (múltkor akciós volt, kettesével vettük), hát lett cupcake. Nem az az igazi, mert ugye az vajas piskótás és vajas krémes, de a vaj elfogyott. :)
A tésztához
250 g sárgarépa
2 db tojás
150 g liszt
150 g cukor
0.8 dl napraforgó olaj
1 csomag sütőpor
1 tk fahéj
A lisztet a fahéjjal és a sütőporral összekeverem, egy másik tálban a többit a répa kivételével habosra keverem, majd a kettőt egyesítem a répával. Muffin formában megsütöm (12db).
Mikor kész mindegyik tetejét „megpuszilom” pár csepp friss citromlével.
Krém:
egy citrom héja
porcukor ízlés szerint
250g mascarpone
A mascarponét egy citrom héjával és porcukorral kikeverem.