anyavarázs

anyavarázs

Ferdinánd tekercs

Csak ebéd után!

2016. július 19. - anyavarázs

Régen Nagyi sütött ilyet, imádtam. Aztán Ő elment és magamnak kellett megsütnöm. Először féltem, hogy nem olyan lesz, mint emlékeimben. Néha Anya is csinál, de messze vagyunk egymástól, így csak képeken dicsekedünk egymásnak mit sütöttünk. Amikor először csináltam, kiderült, hogy Férjemnek is vannak ehhez kapcsolódó szép emlékei, így gyakran készül ez a finom, nem fogyózóknak való kalácsféle.

Tészta:

50dkg liszt

5dkg margarin (olvasztva)

2 tojás sárgája

3dkg cukor

2dkg élesztő

1,5 dl tej (langyos)

egy csipet só

Az élesztőt felfuttatom, majd lágy tésztát dagasztok, hagyom kelni fél órán át.

Krém:

15 dkg puha margarin

13 dkg cukor

vaniliáscukor

citrom héja

mazsola

A krémhez valókat habosra keverem.

A tésztát kinyújtom, megkenem a krémmel, majd feltekerem. Kb 6cm darabokra vágom, majd kivajazott becukrozott lábasba pakolom őket (mint a kakaós csigát). Kicsit hagyom kelni, majd sütőben megsütöm.

Mikor majdnem kész meglocsolom langyos 1dl tej és 8dkg cukor+vaniliáscukor keverékével.ferdi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anya-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr138900644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása