A tökéletes kakaós torta alap. Használtam már gyümölcstortának, túrótortának, mindig nagy sikere volt.
4 db tojás
28 dkg cukor (ebből 8 dkg a tojásfehérjéhez)
22 dkg liszt
8 dkg cukrozatlan kakaópor (néha csalok kis nyuszikakaóval)
1.5 dl tej
1.5 dl olaj
1 csomag sütőpor
Két nagy tálat előkészítek, a tortaformát kivajazom, lisztezem (vagy papírozom).
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből a 8dkg cukorral kemény habot csinálok, a sárgáját a többi cukorral, olajjal tejjel alaposan kikeverem, A sárgájásba belekeverem a lisztet, kakaót, sütőport, majd ebbe a masszába óvatosan elvegyítem a habot. Előmelegített sütőben készre sütöm, kb 180fokon 45percig, tűpróbáig.
Törékenyebb (morzsálódósabb), mint a jó öreg piskóta!
A fotón túrós krémmel töltött "pucér" torta látható, baracklekvárral lekenve :)