anyavarázs

anyavarázs

Aranygaluska

csak ha megetted az ebédet

2016. július 13. - anyavarázs

A legkedvencebb kelt tésztás finomság.

Tésztához

50 dkg liszt

2 dkg élesztő

7 dkg vaj (olvasztott)

3 dl tej

1 púpozott ek cukor

2 db tojássárgája

1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

A tejben az élesztőt cukorral felfuttatom majd minden hozzávalóból kidagasztom a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztem. Ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom pogácsaszaggatóval.

Szóráshoz

30 dkg dió (darált)

15 dkg cukor (ízlés szerint)

10 dkg vaj

A kiszaggatott galuskákat olvasztott vajban majd a cukros dióban megforgatom és kivajazott kapcsos tortaformában (vagy tepsiben) egymásra pakolom. 180fokos sütőben megsütöm.

Sodóhoz (ha nem csalok főzős pudingporral)

7 dl tej

4 db tojássárgája

1 db vanília (kikapart magja)

6 dkg cukor

1 púpozott ek finomliszt

A tejet a vaníliarúd kikapart magjával felforralom. Egy másik lábasban kikeverem a tojássárgákat a cukorral és a liszttel. Apránként hozzáadva a vaníliás tejet, kis lángon sűrűre főzöm. (nem puding keményre)

Ha csalok: 6dl tejből egy zacskó pudingból és 5 ek cukorból főzöm meg.aranygalu.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://anya-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr848884934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása