Raguhoz
1 kg darálthús (nálam most sertés vegyes)
közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy répa
2tk paradicsompüré
babérlevél
kakukkfű
egy marék borsó
1 leveskocka
víz
Krumplipüré
1 kg krumpli
3 tojás sárgája
2dl tej
50g vaj
só, bors
sajt
A krumplit megpucolom, felkockázom és sós vízben felteszem főni.
A raguhoz hagymát és fokhagymát kis olajon üvegesre dinsztelek, a kis kockákra vágott répát, 2 tk paradicsompürét és a fűszereket is beledobom, majd a darált húst ezen megpirítom, aztán felöntöm a kockából készült leves lével (amennyi ellepi), végén bele teszem a borsót.
A krumplit átnyomom, géppel kikeverem a tojássárgájával és az összemelegített tej+vajjal, reszelek bele sajtot. (Nemes egyszerűséggel egy botmixerrel is neki lehet esni. :) )
Kivajazott tepsibe teszem a ragut, betakargatom a krumplipürével, megszórom még reszelt sajttal (jó sokkal) és sütőben összesütöm, míg szépen megpirul a teteje.
Költségek: darálthús kb 1000Ft, minden más volt itthon, de átgondolva kb 500-800Ft