A hét végére akad a hűtőben bontott, megmaradt ez-az, pl sülthús, zöldségek, bontott kukorica konzerv, tejföl stb. Ilyenkor szoktam ilyen gyors ebédet "összedobni".
Calzone ("hajtott pizza")
Tészta:
250g liszt
3,5g szárított élesztő (azaz fél csomag)
0,5ek só
0,5tk cukor
1,5ek olaj
150ml víz (langyos)
Géppel kidagasztom és félórán át meleg helyen kelesztem. A sütőt a legmagasabb fokra bekapcsolom (200fok). Három részre osztom (lehet 2re is) és vékonyra kinyújtom, nagyjából kör alakúra. Egyik felére rápakolom a belevalókat (tejföl, fokhagyma, paradicsom, kukorica, sonka, kolbász, sok-sok sajt), ráhajtom a másik felét és a széleket összenyomkodom, hogy ne tudjon kifolyni. Sütőpapírra teszem óvatosan, aztán be a sütőbe, majd 15 percig reménykedem, hogy sehol se lukadnak ki (persze úgy is ehető, de nem olyan szép) :)