anyavarázs

anyavarázs

Habkarika

2016. december 14. - anyavarázs

Sosem mertem nekiállni. Idén találtam egy jó kis receptet, fincsi roppanós, bár a rágcsálás végére kicsit fogba ragadós, de jó ez így. Kicsit olyan az állaga, mint a törökméznek :)

Eredeti recept itt.

Először ha nincs, szerezz be egy nagyobb fém tálat, amiben a habot felverheted ;)

Tegyél oda egy nagy lábasban vizet forrni később a vízgözfeletti mutatványhoz.

Ezek után ess neki az eredeti receptnek, így nem lesz katasztrófa sújtotta övezet a konyhából.

Szóval a hozzávalók:

4 tojás fehérje (előtte nap csinálj fánkot, ahhoz pont a 4 sárgája kell ;) )

36dkg porcukor

1dl víz

ételfesték (a folyékony olcsó bőven jó)

Gyújtsd be a sütőt a legkisebb fokozatra, kb 60fokra, és 2 (nekem 3) tepsit bélelj ki sütőpapírral.

Az 1dl vizet a porcukor felével tedd fel főni, cukorszirup lesz, akkor jó ha nagy buborékok keletkeznek, a tűzről vedd le ha kész és tegyél bele ételszínezéket.

Közben a tojásfehérjéket kemény habbá kell verni a maradék porcukorral, amit szitálj át. A kemény habhoz vékony sugárban csurgasd hozzá a festékes cukorszirupot (én közben alacsonyabbra vettem a habverőt), aztán ezt tedd a vízgőz fölé, miközben még mindig alacsonyan megy a habverő. Addig kell így "főzni", míg olyan nem lesz mint a borotvahab (tapizd, érezni fogod).

Csillagcsöves nyomózsákkal formázd, majd tedd a sütőbe száradni, a sütőajtót támaszd ki egy fakanállal (!). Az eredeti recept szerint 100perc, nos nekem egy egész nap. Tipp: nyomj kis pöttyöket is, azokkal menet közben tudod kóstolgatni, hogy jól megszáradtak e már. Akkor jó, ha simán lejön a sőtőpapírról, ha kell fordítsd meg őket ;)habkari.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anya-varazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1512047507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása